Затримані троє запоріжців, які організували шахрайську схему з працевлаштування за кордоном, — ФОТО | Новини Запоріжжя

Троє мешканців Запоріжжя, віком від 21 до 25 років, розміщували на міжнародній платформі Flagma оголошення про вакансії роботи в європейських країнах та пропонували свої послуги з працевлаштування.

Про це повідомляють у Запорізькій обласній прокуратурі та Національній поліції Запорізької області.

В одній із соціальних мереж зловмисники створили бізнес-аккаунт з фейкової сфери діяльності та рекламували свою «роботу». Задля підтвердження «законної» діяльності вони надавали людям фіктивні ліцензії на право зайняття господарською діяльністю у сфері надання посередницьких послуг, договори, довідки.

Кожен із фігурантів справи виконував свою частину роботи: один спілкувався з клієнтами, інші розміщували онлайн-оголошення та контролювали надходження коштів на їхні рахунки. З метою конспірації спілкування проходило у месенджері. Після обговорення нюансів правочину зловмисники брали гроші за свої послуги та зникали.

За попередніми даними, були ошукано понад 10 людей. В рамках слідства встановлюються всі постраждалі від дій зловмисників.

Правоохоронці провели обшуки у квартирах та місці протиправної діяльності підозрюваних у Запоріжжі та Львові та вилучили: банківські картки, мобільні, гроші, чернові записи, комп’ютерну техніку та інше.

Затриманим повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Фігурантам загрожує до 8 років позбавлення волі.

Ексзаступник начальника відділу облМВС працював на ворога: здавав розташування оборонно-промислових підприємств Запоріжжя, — ФОТО.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя