Запорізький Центр розшуку менш ніж за місяць встановив долю 95 зниклих безвісти через війну | Новини Запоріжжя

28 грудня минулого року у Запоріжжі відкрився перший в країні «Центр з розшуку осіб, які зникли безвісти за особливих обставин». Його працівники опитують тих, хто заявив про зникнення людини, беруть зразки ДНК у біологічних родичів зниклого, проводять судові експертизи та опрацювання всієї інформації для встановлення можливого місцезнаходження зниклого.

За неповний місяць роботи до підрозділу надійшло 322 телефонні дзвінки та 167 повідомлень від родичів зниклих, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на Анну Ткаченко, начальницю відділу комунікації Головного управління Національної поліції.

«Встановлено 95 осіб з числа безвісти зниклих, серед них 28 осіб, які перебувають у полоні», – розповіла представник поліції Запоріжжя.

Загалом наразі втрачено зв’язок із 2336 людьми на території Запорізької області.

Якщо ви втратили зв’язок з рідними та близькими, які залишилися на тимчасово окупованих територіях Запорізької області, проживали або знаходилися в місцевостях поблизу лінії зіткнення, звертайтесь до територіальних підрозділів поліції або за телефоном: 095-450-41-86 (наявні месенджери — WhatsApp, Viber, Signal).

Б’ють співробітників Запорізької АЕС на очах колег: що відбувається на захопленій станції

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя