За вихідні окупанти завдали по Запорізькій області 701 удар: били по Запоріжжю, Пологівському та Василівському районах, — ФОТО | Новини Запоріжжя

9 та 10 березня військові РФ завдали 701 удар по території Запорізької області. Били з авіації, реактивних систем залпового вогню та артилерії, застосували безпілотники по об’єктах житлової та енергетичної інфраструктур Запоріжжя, Пологівського та Василівського районів. Інформації про постраждалих не надходило.

Про це повідомляє Національна поліція Запорізької області.

За дві доби правоохоронці зареєстрували 25 повідомлень про руйнування. Влучання зафіксовані у Запоріжжі, Гуляйполі, Оріхові, Залізничному, Новоданилівці, Левадному, Роботиному, Новоандріївці, Новодарівці, Малій Токмачці, Малинівці, Омельниках, П’ятихатках, Кам’янському, Приморському.

Внаслідок ворожих обстрілів пошкоджені оселі місцевих мешканців. У більшості будинків побиті дахи та вікна. Крім того, вибуховою хвилею та уламками пошкоджені господарські споруди, гаражі та транспортні засоби.

Працівники поліції та СБУ зібрали докази воєнних злочинів і відкрили кримінальні провадження, правова кваліфікація — ч. 1 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Прикордонники показали, як нищать дронами ворожі спостережні пости та автівки на Запорізькому напрямку, — ВІДЕО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя