Удар ракетою С-300 багатоповерховому будинку в Запоріжжі: стали відомі імена загиблих, — ФОТО | Новини Запоріжжя

Вночі 18 жовтня військові російської армії завдали шість ракетних ударів по Запоріжжю. Одна з ракет поцілила по житловому будинку. Внаслідок удару ракетами С-300 загинули 5 людей. Серед них молоде подружжя та 54-річна лікарка.

Внаслідок ракетного удару по п’ятиповерховому будинку загинула Лілія Клименко та її чоловік. Жінка працювала у міській лікарні №9 лікаркою-невропатологом неврологічного відділення (поліклініки).

Тіло жінки разом із чоловіком дістали одними з останніх з-під уламків. Про це розповіла завідувачка відділення, де працювала лікарка. У загиблої залишилось двоє синів.

«Дуже гарна, світла людина. Чудова і доброзичлива лікарка, просто немає слів аби передати увесь розпач та гіркоту від цієї звістки. Лілія Миколаївна працювала у нашому медзакладі з 2003 року. Працювала у нашому відділенні, стаціонарі, військкоматі, й усюди до її роботи ніколи не було жодних нарікань. Це дуже велика втрата для лікарні. Ми досі не можемо у це повірити!», — сказала Людмила Кошман.

Серед загиблих й уродженка Кушугума Діана Гайдукова. Дівчина закінчила гімназію «Інтелект» та навчалась в Національному університеті «Запорізька політехніка». Їй було всього 20 років.

Рік тому вона вийшла заміж за музиканта Данила Коваленка. Молоде подружжя мешкало разом з батьками хлопця.

Сестра загиблої повідомляє, що Данило зробив пропозицію дівчині прямо в бомбосховищі.

«Вони знали, що війна будь-якої миті може їх розлучити. Вони знали, що потрібно цінувати кожну хвилину», — розповіла їхня родичка.

Внаслідок ракетного удару батько Данила отримав контузію. Він намагався реанімувати сина, але не зміг. Мати хлопця у лікарні. Данилу було 23 роки.

Також під уламками померли 2 коти молодого подружжя. Ще одного їх домашнього улюбленця, рудого кота Беню, рятувальники дістали з-під завалів живого.

«Він старий і не має зубів. Зараз його оглядають ветеринари. Згодом кіт  повернеться до вцілілих батьків Даниїла», — повідомляє UAnimals.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький» пошукова операція тривала понад 20 годин. Внаслідок ракетного удару загинуло п’ятеро, ще стільки ж людей отримали травми.

Також, внаслідок нічної масованої атаки Запоріжжя постраждав собор. Ворожим обстрілом зруйнована спортивна база «Динамо». Ще дві ракети С-300 вдарили по території промислових об’єктів, ще одна – приватному домоволодінню. Внаслідок ворожого обстрілу постраждали десятки багатоповерхових та приватних будинків, а також навчальні та медичні заклади.

Одна ворожа ракета вдарила у п’ятиповерховий будинок. Вранці 18 жовтня рятувальники повідомляли, що є загроза обвалення конструкцій цього будинку. Сьогодні рятувальники разом із міською аварійно-рятувальною службою продовжують розбирати аварійні конструкції.

Зруйновано житлові будинки: ворог з авіації та артилерії завдав удари по Запорізькій області, — ФОТО.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя