У Запоріжжі триває відбудова шести постраждалих внаслідок ракетних атак багатоповерхівок: на якому етапі роботи, — ФОТО | Новини Запоріжжя

Внаслідок російських обстрілів повністю або частково зруйновано 12 багатоквартирних будинків у Запоріжжі. Наразі тривають відновлювальні роботи на 10 об’єктах. Зокрема за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії РФ у обласному центрі проводять капітальний ремонт у шести багатоповерхівках.

Про це повідомляють у Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Запорізькій області.

На сьогодні в рамках відновлення будинку по вулиці Незалежної України, 67 робітники вже демонтували залізобетонні плити перекриття, стінові блоки та конструкції балконів. Ведуться демонтажні та оздоблювальні роботи у квартирах. Тривають роботи із цегляної кладки цоколю.

Розпочато роботи з посилення фундаментів в будинку по вулиці Незалежної України, 80/Якова Новицького, 3. Паралельно тривають демонтажні та оздоблювальні роботи у квартирах перших трьох під’їздів: встановлюють металопластикові вікна, триває демонтаж цегляних стін, демонтовано плити перекриття.

У третьому та четвертому під’їздах будинку по вулиці Миру, 14 наразі робітники посилюють несучі конструкції. У квартирах проводяться демонтажні, оздоблювальні та електромонтажні роботи. Встановлюються металопластикові вікна у квартирах. Також тривають організаційно-підготовчі роботи: закупка матеріалів, питання тимчасового відселення мешканців та звільнення квартир від меблів, тимчасове підключення до мереж.

Тривають роботи й в будинку по вулиці Камʼяногірська, 6. Тут провели демонтаж та оздоблювальні роботи у квартирах першого під’їзду, посилили несучі конструкції будинку. Зараз проводять підготовчі роботи для встановлення металопластикових вікон.

Продовжується демонтаж та розбирання конструкцій першого під’їзду в будинку по вулиці Запорізька, 2-а. Робітники вже завершили роботи з влаштування тимчасової під’їзної дороги та підготовки майданчика до демонтажу конструкцій першого під’їзду.

В сусідньому будинку по вулиці Запорізька 2-б триває демонтаж пошкоджених конструкцій у квартирах четвертого під’їзду та відновлення несучих конструкцій цього під’їзду. Тривають організаційно-підготовчі роботи.

Фарбують, штукатурять і прокладають електрику: як просувається відновлення зруйнованих багатоповерхівок

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя