У Запорізькій області встановили особи ще сімох колаборантів, які переслідують, затримують та репресують мешканців в окупації | Новини Запоріжжя

Служба безпеки України встановила особи та повідомила про підозру ще сімом ворожим поплічникам, які вступили до створеного агресором «головного управління МВС по Запорізькій області РФ» на тимчасово захопленій частині регіону.

Про це повідомляє Запорізька ОВА з посиланням на СБУ.

Одного зі зрадників призначили на посаду начальника відділу дізнання так званого «відділу поліції №3 УВС по м. Василівка і Василівському районі». Троє інших колаборантів стали поліцейськими патрульно-постової служби цього ж відділу.

Ще одного фігуранта справи призначили на посаду чергового «відділу державної інспекції безпеки дорожнього руху управління міністерства внутрішніх справ Росії «Мелітопольське». Інший колаборант призначений черговим ізолятора тимчасового тримання «відділу поліції № 2 УВС по м. Василівка і Василівському районі».

Також ворожу поплічницю призначено на посаду діловода окупаційного «Приморського відділу Бердянського управління МВС в Запорізькій області».

Встановлено, що у лавах псевдоутворення вони виконують каральні завдання агресорів з придушення опору та залякування мешканців тимчасово окупованої території. Для цього використовують масові репресії, переслідування і незаконні затримання, зокрема учасників руху спротиву.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили їм про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Викриття проводили співробітники СБУ в Запорізькій області за процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури.

Місія МАГАТЕ зафіксувала звуки артилерійських пострілів з території Запорізької АЕС

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя