У Запоріжжі судитимуть сімох членів злочинної організації: продавали наркотики в обласному центрі | Новини Запоріжжя

Слідчі обласного главку поліції скерували до суду обвинувальний акт відносно сімох членів злочинної організації. Зловмисники незаконно зберігали, перевозили та реалізовували метамфетамін на території Запоріжжя.

Про це повідомляє Національна поліція Запорізької області.

Членів угруповання викрили працівники управління карного розшуку обласної поліції.

За даними слідства, 35-річна жінка організувала наркобізнес, до якого залучила шістьох запоріжан віком від 26 до 39 років. Вона контролювала спільників та всі процеси розповсюдження. «Товар» збували у безконтактний спосіб або «з рук у руки» за готівку. Правоохоронці задокументували шість злочинних епізодів.

20 вересня поліцейські за силової підтримки спецпризначенців КОРД та БПОП провели 13 обшуків вдома у підозрюваних, а також в орендованих ними гаражних приміщеннях. Вилучили зіп-пакети із кристалічною речовиною, пігулки, електронні ваги, блокноти з чорновими записами, гранату та інші речові докази.

Цього ж дня усім фігурантам справи повідомили про підозру. На цей час досудове розслідування вже завершено, слідчі скерували обвинувальний акт до суду.

Організаторці інкримінують створення та керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, участь у ній (ч. 1 ст. 255), а також виготовлення та розповсюдження наркотичних засобів (4 ст. 28, ч. 3 ст. 307, ч. 1 ст. 306, ч. 2 ст. 309).

Шістьох співучасників обвинувачують у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 255 (Участь у злочинній організації), ч. 4 ст. 28 (Вчинення злочину групою осіб) та ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво чи збут наркотичних засобів, вчинені організованою групою) Кримінального кодексу України. Крім того, 38-річному учаснику організації інкримінують ще й 2 ст. 307 та ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Обвинуваченим загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

На Запорізькому напрямку окупанти намагаються наступати біля Роботиного: відбито шість атак за добу

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя