У вдови захисника вибивали неіснуючий борг чоловіка: правоохоронці затримали зловмисників | Новини Запоріжжя

Знаючи, що вдова загиблого захисника отримає фінансову допомогу від держави, троє зловмисників вирішили заволодіти частиною цих коштів.

Про це повідомляють у Запорізькій обласній прокуратурі, Службі безпеки України та Національній поліції Запорізької області.

Згідно з розробленим планом, один зі зловмисників у вересні 2023 року повідомив жінці, що її загиблий чоловік винен йому 10 тисяч доларів і вимагав повернути гроші. Жінці дзвонили та лишали повідомлення з погрозами, залишали під дверима квартири «подарунок» у вигляді траурного вінка.

У разі відмови сплатити «борг» – погрожували спочатку покалічити її, а потім убити разом із її неповнолітньою дитиною.

Інші двоє учасників злочинної схеми пропонували вдові за цю суму «вирішити питання» про неповернення боргу.

Зловмисниками виявились жителі Запоріжжя у віці 40, 48 та 64 років. Раніше вони вже відбували покарання за тяжкі злочини, зокрема, за розбій. Їх затримали одразу після передачі 150 тисяч гривень.

Всім трьом жителям Запоріжжя повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 «Вимагання» Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 12 років ув’язнення із конфіскацією майна.

Двом із них суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави, третьому – цілодобовий арешт.

Житель Запоріжжя вивіз із території заводу деталей та комплектуючих для літаків на мільйон гривень

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя