У розстрілі українських бійців на Запоріжжі підозрюють псковських десантників | Новини Запоріжжя

В Офісі генерального прокурора мають підстави підозрювати у страті трьох українських військовополонених військових із російської 76-ої гвардійської десантно-штурмової дивізії, відомої як «Псковська десантна дивізія». 

Про це в етері «Радіо Свобода» заявив керівник департаменту протидії злочинам в умовах збройного конфлікту Офісу генерального прокурора Юрій Бєлоусов.

Наразі справжність відео підтверджена та вже встановлені імена вбитих військовослужбовців ЗСУ, їх верифікують і оприлюднять згодом.

«Нами були встановлені наші військовослужбовці, які були жорстоко вбиті. Більше того, ми зараз встановлюємо причетних осіб до цього злочину. Ми маємо припущення, що до здійснення цього злочину має відношення 76-а десантна дивізія РФ. Але ці дані ми наразі перевіряємо. Ця дивізія вже відома воєнними злочинами, які вчинялися в Україні, зокрема на Київщині», — зазначив Бєлоусов.

Офіс генпрокурора України вбачає системність у такій поведінці російських військових на Запоріжжі. За його словами, цього ж місяця було встановлено використання російською армією українських військових як живого щита. 

Нагадаємо, 27 грудня Офіс генпрокурора повідомив, що розпочато розслідування за фактом розстрілу російськими військами українських військовополонених під Запоріжжям. 

Побили, вивезли в лісосмугу та зґвалтували: двом окупантам повідомили про підозру через скоєні на Запоріжжі злочини

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя