ЗСУ звільнили нові території на південному фронті

ЗСУ звільнили нові території на південному фронті -

ЗСУ звільнили нові території на південному фронті — фото: slovoidilo.ua

На південному фронті Збройні сили України мали успіх у напрямку Новопрокопівки: село у Пологівському районі Запорізької області.

Як розповіли в Military Media Center речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов повідомив, що Сили оборони України продовжують наступ на Мелітопольському напрямку.

Українські військові мали успіх у напрямку Новопрокопівки, закріплюються на досягнутих рубежах. Сили оборони завдають ураження артилерією по цілях противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Напередодні стало відомо, що ЗСУ звільнили Роботине Запорізької області. Це перший опорний пункт окупантів на шляху до Мелітополя. За 25 кілометрів від Роботиного розташований окупований Токмак, а далі, за 48 кілометрів, — Мелітополь.

Саме звільнення Мелітополя аналітики називають одним із ключових завдань для української армії в ході наступу на Півдні. А ось деокупація Роботиного дозволить українським захисникам проривати оборону далі. 

Напередодні спікер Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк заявила, що російські загарбники мають намір за допомогою бетонних конструкцій та нових окопів посилити свою другу та третю лінію оборони на південному напрямку. Вона зазначила, що окупанти впродовж кількох останніх місяців займалися мінуванням територій на південному напрямку, оскільки розуміли, що українські військові прориватимуть їхні лінії оборони.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя