Ворог не думає про населення: навіщо колаборанти повертають додому мешканців окупованих територій на Запоріжжі | Новини Запоріжжя

Окупанти повертають мешканців з евакуації, щоб використовувати як живий щит.

Про це в ефірі національного телемарафону новин розповів мер Мелітополя Іван Федоров.

Він нагадав, що загарбники 5 травня оголосили евакуацію нібито для «захисту населення від обстрілів ВСУ». Когось вивозили до Кирилівки, когось до Бердянська, а когось у РФ. Окупанти виселили мешканців 18 населених пунктів, розташованих неподалік лінії фронту.

Понад три місяці домівки людей грабували, а деякі заселили окупантами. Люди почали повертатися, бе могли залишитися без власного житла.

Тепер, коли лінія фронту стала ще ближче до цих населених пунктів, гауляйтер та головний колаборант Запорізької області Євген Балицький вирішив повернути мешканців додому. Причина, за словами Івана Федорова, може бути лише одна: 

«Окупанти хочуть прикриватися цивільними мешканцями як щитом, щоб затримувати наступ наших військових та знаходитись довше в Токмаку, Василівці, Молочанську і т.д., — зазначив мер Мелітополя. — Цинізм. Ми завжди знали, що ворог не думає в жодному разі про цивільне населення і як його захистити. Саме тому вони наразі приймають рішення повертати людей».

Окупанти використовують мешканців запорізького села як живий щит

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя