«Будинки тварин і їхніх сімей — це уламки під ногами»: волонтери евакуюють з прифронтового Оріхова тварин, — ВІДЕО | Новини Запоріжжя

Оріхів знаходиться під щоденним ворожим обстрілом. Місто ворог нещадно обстрілює з різних видів озброєння. Не дивлячись на регулярні атаки в місті залишаються люди, а також тварини. Частину чотирилапих нещодавно евакуювали волонтери.

Про це повідомляють на сторінці UAnimals.

З прифронтового Оріхова волонтери з команди евакуації Даня та Скотт вивезли 16 собак. Вони зазначають, що цей рейс був складним фізично та емоційно.

«Цей пес залишився без дому… Будинки тварин і їхніх сімей в Оріхові — це уламки під ногами», — кажуть зоозахисники.

Вивезли з прифронтового Оріхова й собаку Боню породи дратхаар. Ця собака жила в родині військового, але в будинок прилетів російський снаряд.

«Військовий попросив прихистку для Боні, тож ми евакуювали тварину в притулок на Хмельниччині. Чоловік хоче забрати собаку після того, як закінчить служити. Військовий буде щасливий, якщо Боня упродовж цього часу житиме в сім’ї», — йдеться у повідомленні.

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от UAnimals (@uanimals.official)

У прифронтовому місті ще дуже багато тварин, яких треба евакуювати. Волонтери опублікували фото чорно-білого кота, що спить на подушці на уламках будинку.

«Це чорно-білий кіт з Оріхова. Йому більше нема де ночувати», — пишуть волонтери.

Зоозахисники планують повернутися в Оріхів за чотирилапими, що залишився. Наразі вони організували збір коштів для евакуації тварин.

Безхатні та покинуті: як на Запоріжжі зоозахисники рятують тварин з прифронтових територій.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя