Винесено вирок звільненому через корупційний скандал ексзаступнику начальника МВС у Запорізькій області, який очолив окупаційну податкову | Новини Запоріжжя

У 2013 році через корупційний скандал був звільнений заступник начальника Головного управління МВС у Запорізькій області. Після початку широкомасштабного вторгнення РФ в Україну він добровільно пішов на співпрацю із російськими загарбниками.

Про це повідомляють у Запорізькій обласній прокуратурі та Запорізькій обласній військовій адміністрації.

Колаборант вирішив побудувати кар’єру «податківця» у тимчасово окупованому Бердянську та очолив так звану Міжрайонну інспекцію федеральної податкової служби Росії №2 по Запорізькій області. Цей псевдоорган розмістили на базі адміністративної будівлі Бердянської податкової інспекції.

На посаді виконуючого обов’язки начальника псевдоподаткової він сформував штат співробітників та організовував його роботу. Вони збирали податки з місцевих підприємств і комерційних структур та направляли на фінансування окупаційних військ. Обвинувачений продовжує активно підтримувати окупаційну владу і виконує всі їхні розпорядження.

У ході спеціального судового розгляду колишнього заступника начальника Головного управління МВС у Запорізькій області визнано винним у колабораційній діяльності. Його засудили до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Побиття та імітація розстрілів: встановлено особу куратора фільтраційного табору в Запорізькій області

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя