ЗСУ наступають на Мелітопольському напрямку, — ISW

ЗСУ наступають на Мелітопольському напрямку, - ISW.

ЗСУ наступають на Мелітопольському напрямку, — ISW. Фото: mil.gov.ua

Українські військові продовжили наступальні дії у районі Бахмута Донецької області, а також на заході Запорізької області.
 
У новому звіті аналітиків Інституту вивчення війни (ISW) наводиться заява Генерального штабу ЗСУ 20 вересня про те, що наші війська продовжили наступальні дії та завдали значних втрат російській живій силі та техніці на Мелітопольському напрямку (захід Запорізької області).

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Експерти ISW пишуть у звіті, що раніше спостерігали підрозділи російської 83 окремої десантно-штурмової бригади, що діяли в районі Запорізької області. При цьому аналітики додають, що неясно, яку частину цього підрозділу передислокували з Бахмута.

Прес-секретар Східного угруповання військ ЗСУ капітан Ілля Євлаш заявив, що українські війська готують оборонні позиції перед поновленням настання російських окупантів на Куп’янсько-Лиманському напрямі.

Також у Генштабі проінформували, що бійці продовжують наступальні дії на Бахмутському напрямку та консолідуються на нових закріплених рубежах.

Як зазначали у Міністерстві оборони Великої Британії, українські сили взяли під контроль позиції у Кліщіївці (7 кілометрів на південний захід від Бахмута) та Андріївці (10 кілометрів на південний захід від Бахмута), а передислокація російських повітряно-десантних сил із Бахмуту на Запорізьке послабила російську оборону довкола Бахмута.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя