Сам вийшов на ворога: у Запоріжжі затримали агента російських спецслужб, — ФОТО, ВІДЕО | Новини Запоріжжя

Цієї осені мешканець Запоріжжя сам запропонував свою допомогу російським спецслужбам і почав працювати на ворога. Днями агента ФСБ затримали в обласному центрі. Йому вже повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 15 «Замах на кримінальне правопорушення», ч. 2 ст. 111 «Державна зрада» Кримінального кодексу України.

Про це повідомляють у Службі безпеки України.

Наприкінці вересня 2023 року мешканець Запоріжжя дистанційно вийшов на адміністратора прокремлівського Телеграм-каналу та запропонував йому свою допомогу у війні проти України. Пропагандист через месенджер зв’язав його із представником ФСБ.

За завданням російських спецслужб зрадник збирав відомості про Запорізьке обласне управління СБУ, власне, так він і потрапив у поле зору правоохоронців. Також він збирав дані про маршрути, кількість техніки та військових Сил оборони, які вирушали на передову.

Щоб відстежувати колони ЗСУ, зрадник встановив уздовж основних автошляхів регіону власні приховані вебкамери в локаціях зазначених «куратором» ФСБ. Онлайн-трансляція з них мала бути безперервною з віддаленим доступом кадровим співробітникам ФСБ. У зоні особливої уваги РФ — колони важкої бронетехніки та артилерії ЗСУ, які були залучені до контрнаступу.

За «роботу» російська спецслужба перерахувала на банківську картку мешканця Запоріжжя 30 тисяч гривень як винагороду.

Під час перевірки однієї із ворожих вебкамер агента ФСБ затримали. Тепер йому загрожує довічне ув’язнення.

Брав участь у захопленні Енергодару: повідомлено про підозру бойовику «ДНР».

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя