В одній з гімназій Запоріжжя завершили капітальний ремонт найпростішого укриття: як воно виглядає, — ФОТО | Новини Запоріжжя

Наприкінці 2023 року в одній з гімназій Шевченківського району Запоріжжя завершили капітальний ремонт найпростішого укриття площею 100 квадратних метрів. Раніше, під час перевірки, ДСНС зробили низку зауважень, зокрема щодо відсутності санітарної кімнати та другого виходу. Наразі навчальний заклад, де вчиться 650 дітей, отримала Акт перевірки без зауважень.

Про це повідомляють на сторінці Запорізької міської ради.

У сховищі, яке розраховане на 100 людей, відремонтували підлогу, стелю та стіни, повністю замінили всі комунікації, встановили нову вентиляцію з системою підігріву, зробили додатковий вихід, основний вихід облаштували спеціальними дверима з системою «антипаніка», зробили сходинки з перилами, побудували санітарну кімнату. В укритті також працює інтернет, є запаси медикаментів, питної та технічної води, баки для нечистот. У гімназії є генератори, які забезпечать електроенергією укриття у разі відключення електроенергії.

«У сховищі є три локації для перебування дітей, які обладнані новими меблями та всім необхідним. Є місце для надання медичної допомоги та пункт психологічної підтримки. У нас працює кваліфікований психолог, який сам пройшов війну й володіє навичками знімати тривожність у дітей та дорослих. Крім цього, є санітарна зона з гарячою водою, якої раніше не було, та зона запасного виходу», — розповів Геннадій Циганов, директор гімназії.

На капітальний ремонт із міського бюджету було виділено понад 623 тисячі гривень, ще понад 935 тисяч — субвенція.

У запорізькій гімназії відремонтували укриття: заклад планує перейти на змішаний формат навчання, — ФОТО.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя