Баклажани в аджиці – класична консервація на зиму: як їх смачно приготувати

Баклажаны в аджике – классическая консервация на зиму: как их вкусно приготовить

На календарі – вересень, і в самому розпалі сезон баклажанів, коли потрібно встигнути не лише насолодитися цими овочами, а й подумати про заготівлі на зиму. І якщо ви вже закрили смачний салат із майонезом та грибною приправою, цього разу зробіть баклажани в аджиці. theLime підібрав простий рецепт консервації.

Інгредієнти на 7 банок по 0,5 л: баклажан (1,5 кг), болгарський перець (500 г), часник (4-5 зубчиків), гіркий перець (1 стручок), рослинна олія (200 мл), оцет 9% (50 мл), сіль (1 ст. л.), цукор (3 ст. л.).

Приготування:

Всі овочі ретельно промиваємо у проточній воді. Підготовлені баклажани нарізаємо шайбами завтовшки приблизно 2 см.

Болгарський перець очищаємо від насіння та білих прожилок, з помідорів за бажанням знімаємо шкірку. Пропускаємо овочі через м'ясорубку або подрібнюємо блендером.

У перетерті овочі додаємо сіль, цукор та рослинну олію. Все ретельно перемішуємо та ставимо на плиту, доводимо до кипіння.

Часник очищаємо від лушпиння, пропускаємо через прес. Гіркий перець нарізаємо на маленькі шматочки.

Коли овочева маса в каструлі закипить, додаємо часник, гіркий перець, оцет і нарізані баклажани. Перемішуємо та доводимо до кипіння. Проварюємо на слабкому вогні 30-40 хвилин, кожні 10 хвилин баклажани перемішуємо.

Тим часом стерилізуємо банки та кришки. Банки промиваємо у проточній воді з миючим засобом або харчовою содою. Стерилізуємо в духовці при температурі 180°С, на пару або в мікрохвильовій печі. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою 5-10 хвилин.

Перекладаємо баклажани у сухі стерилізовані банки, накриваємо кришками.

Стерилізуємо заготівлю: ставимо на плиту велику каструлю, на дно якої кладемо рушник або марлю, складену в декілька шарів. Викладаємо в неї банки з баклажанами, заливаємо їх водою по плічка. Стерилізуємо приблизно 15 хвилин після закипання води.

Після цього акуратно дістаємо банки, герметично закриваємо кришками і перевертаємо догори дном. Накриваємо рушником і в такому положенні залишаємо до повного остигання.

https://apostrophe.ua/ua/article/lime/lifestyle/2023-09-04/baklajanyi-v-adjike—klassicheskaya-konservatsiya-na-zimu-kak-ih-vkusno-prigotovit/53873

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя