У Запоріжжі перейменують ще низку вулиць: список

У Запоріжжі перейменують ще низку вулиць: список.

У Запоріжжі перейменують ще низку вулиць: список. Фото: instagram.com/xsonatix

У Запоріжжі продовжують перейменовувати вулиці, провулки, площі, які пов’язани із Росією. Найближчим часом нові назви можуть отримати низка урбанонімів у різних районах міста. Місцян запрошують взяти учать у голосованні.

Так, у міськраді повідомили, що нові назви мають отримати вулиці Болотникова, Немировича-Данченка, Олега Кошевого, Павленка, Сергія Тюленіна, Чернишевського, Толстого,  Крамського, Пржевальського, Сєрова, Халтуріна, Пристанська вітка, Єсеніна. Це вулиці, названі на честь російських діячів, письменників та інших відомих людей.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Кожен охочий може долучитися до вибору нових назв для вулиць Запоріжжя. Для цього необіхдно пройти за посиланням та заповнити гугл-форму, обравши відповідь, або можна запропонувати власний варіант назви.

Раніше ми також повідомляли, що у Запоріжжі триває четверта хвиля дерусифікації — перейменувань вулиць, бульварів, площ та проспектів, пов’язаних із Російською імперією та радянськими діячами. Тому найближчим часом у місті перейменують площу Маяковського.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя