Трьом колаборанткам, у тому числі депутатці від «ОПЗЖ», винесли вирок: які терміни отримали зрадниці | Новини Запоріжжя

Троє мешканок тимчасово окупованої частини Запорізької області перейшли на бік російських загарбників та отримали високі «посади» у незаконних органах місцевої «влади». Колаборантки всіляко сприяють діяльності окупаційної влади та координують діяльність підпорядкованих підрозділів.  

Про це повідомляють у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

Депутатка Мелітопольської районної ради восьмого скликання від забороненої політичної партії «ОПЗЖ» після окупації почала активно співпрацювати з ворогом. Російські загарбники її призначили на посаду «керівниці апарату військово-цивільної адміністрації Мелітопольського району». За зібраними матеріалами СБУ, суд засудив колаборанту до 7 років ув’язнення.

Мешканку Якимівки, яку ворог призначив заступницею голови місцевої «селищної адміністрації Мелітопольського району», за колаборацію засудили до 8 років ув’язнення.

З червня 2022 року в окупованому Молочанську ще одна колаборантка обіймає посаду «начальниці відділу із земельних ресурсів екологічної безпеки» у незаконній «Військово-цивільній адміністрації міста». Її засудили до 10 років позбавлення волі.

Депутатку Приазовської сільради від забороненої партії «ОПЗЖ» звинувачують у співпраці з ворогом: справу скеровано до суду.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя