Особливості послуг з перевірки юридичної чистоти об’єкта нерухомості

Здійснювати будь-які юридичні операції з об’єктами нерухомості (квартирами на первинному та вторинному ринку житла, земельними ділянками, офісними та складськими приміщеннями та іншою комерційною нерухомістю) можливо тільки після проведення перевірки їхньої юридичної чистоти. Тільки після того, як завершена перевірка нерухомості адвокат дозволить підписати договір купівлі продажу об’єкта нерухомості чи передати завдаток (аванс). Процедура з перевірки юридичної чистоти певної нерухомості триває впродовж одного-трьох робочих днів і за її наслідками покупець може бути впевненим у відсутності будь-яких «підводних каменів» в юридичній угоді, що дозволить в подальшому після підписання угоди отримати цілковиті та незаперечні права на володіння придбаним об’єктом.

Які об’єкти підлягають перевірці на предмет юридичної чистоти

До сфери послуг юридичної фірми «МІБ» (м. Одеса) входить проведення повної юридичної перевірки на предмет юридичної чистоти будь-якого об’єкта нерухомості (житлової чи комерційної, виробничої чи господарської), включно з повною юридичною перевіркою особи, яка виступає продавцем нерухомості. За потреби клієнт фірми може отримати послуги з подальшого супроводу угоди купівлі/продажу об’єкту, починаючи від складання договору та завершуючи отриманням витягу з Державного реєстру прав на нерухоме майно.

Послуги з перевірки юридичної чистоти можуть зокрема стосуватися:

  • забудовників, що здійснюють будівництво багатоквартирних житлових будинків. Перевірка буде проводитися на предмет законності та чистоти документів на земельну ділянку, відведену під будівництво та дозвільних документів на саме будівництво, безпечності схеми інвестування та порядності самого забудовника;
  • арештів на нерухоме майна, його перебування в іпотеці банку чи в інших обтяженнях, які не дозволяють або забороняють будь-які юридичні операції відчуження майна, включно з його продажем, даруванням чи включенням у заповіт;
  • судових справ, де об’єкт нерухомості може бути предметом спору, а особа яка виступає подавцем майна, може бути відповідачем у суді щодо позову певних юридичних чи фізичних осіб.

Перед підписанням угоди щодо купівлі/продажу об’єкта нерухомості через перевірку юридичної чистоти, можна переконатися, що на об’єкт не заявляють свої права треті особи, які можуть виступати його співвласниками.

Як здійснюється перевірка юридичної чистоти об’єкта

Перевірка юридичної чистоти продавця певного об’єкта здійснюється за всіма доступними (існуючими) державними та комерційними (платними) реєстрами щодо перебування власника (продавця) нерухомості у розшуку за даними МВС, у реєстрах корупціонерів, злісних боржників за несплаченими аліментами, штрафами чи комунальними послугами.

Адвокати юридичної компанії «МІБ» під час перевірки юридичної чистоти відслідковують відсутність помилок в установчих документах (якщо продавцем виступає юридична особа) та у самих реєстрах, що дозволить уникнути зривання заключення угоди.

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя