Скинули авіабомбу, били з РСЗВ та артилерії: у Запорізькій області через нові обстріли РФ зруйновано будинки та магазин. ФОТО | Новини Запоріжжя

1 вересня ворог завдав 94 удари по території Запорізької області. Зруйновані переважно житлова та цивільна інфраструктури у 22 населених пунктах. Окупанти застосували авіацію, БПЛА, РСЗВ та артилерію по містах і селах Пологівського та Василівського районів. Інформації про поранених та загиблих не надходило.

Про це повідомляє Національна поліція Запорізької області.

За добу до поліції надійшло 23 повідомлення про руйнування. Росіяни скинули авіабомбу на приватний сектор села Преображенка Пологівського району. В результаті вщент зруйновано житловий будинок.

Також значних збитків окупанти завдали жителям Гуляйполя. Ворожим вогнем знищені декілька осель, пошкоджені квартири в багатоповерхівках. У Степногірську внаслідок артилерійського обстрілу зруйновано складське приміщення магазину.

Минулої доби удари прийшлися по Гуляйполю, Новоандріївці, Новоданилівці, Гуляйпільському, Новодарівці, Ольгівському, Чарівному, Червоному, Малинівці, Преображенці, Левадному, Щербаках, Степногірську, Кам’янському, Малих Щербаках, Степовому, П’ятихатках, Лобковому, Павлівці, Плавнях.

Працівники поліції та СБУ відкрили кримінальні провадження в рамках ч. 1 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Відбудова Запоріжжя: як просуваються роботи з відновлення зруйнованих ракетними ударами РФ багатоповерхівок

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя