Армія РФ передислоковує елітні війська на Запорізький напрямок, щоб посилити критичні ділянки, — ISW

Армія РФ передислоковує елітні війська на Запорізький напрямок, щоб посилити критичні ділянки.

Армія РФ передислоковує елітні війська на Запорізький напрямок, щоб посилити критичні ділянки. Фото: agroday.com.ua

Українські сили досягли значних успіхів у західній частині Запорізької області, і декілька джерел повідомили, що українські війська рухаються вперед через, ймовірно, найбільш складні російські оборонні позиції.

Згідно зі звітом Аналітичного Інституту вивчення війни (ISW), 26 серпня, агентство Reuters повідомило, що український командир, який бере участь у бойових діях на півдні України, зазначив, що українські сили вважають, що вони прорвали найбільш складну російську оборону в цьому районі і тепер зможуть продовжувати просування швидше.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За даними повідомлення, українські сили вже увійшли в райони, де вони стикаються лише з російськими «групами матеріально-технічного забезпечення», і очікується, що подальший рух українських військ в цих районах буде легший.

Український джерело повідомило, що російські війська перемістили елементи відносно елітної формації з району Кремінної Луганської області до району Роботиного на заході Запорізької області.

26 серпня український офіцер запасу повідомив, що російські війська перемістили частини 76-ї гвардійської десантно-штурмової дивізії (ВДВ) з району Кремінної до району Роботиного. Переміщення підрозділів 7-ї гвардійської гірської дивізії ВДВ з Херсонської області на лінію фронту в Запорізькій області, а також підрозділів 76-ї дивізії ВДВ з району Кремінної до району Роботиного свідчать про те, що російські війська можуть використовувати відносно елітні підрозділи для посилення критичних ділянок.

Російські нерегулярні формування готові продемонструвати готовність до одностороннього припинення бойових дій, незважаючи на останні зусилля російського військового командування зі знищення та придушення непокори.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя