Шахраї привласнили матеріальну допомогу, яку отримала від держави вдова захисника із Запоріжжя | Новини Запоріжжя

Шахраї зателефонували вдові загиблого воїна й переконали запоріжанку надати конфіденційну інформацію про її фінансовий номер та на якийсь час вимкнути телефон. Через певний час з рахунку жінки зникло 4 мільйони гривень.

Про це повідомляють у Національній поліції Запорізької області.

Трьом молодикам, віком 18-21 рік, правоохоронці повідомили про підозру за ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Хлопці з Дніпропетровської, Волинської та Черкаської областей з корисливих мотивів повідомили шахраям свої дані для реєстрації ФОП та онлайн-акаунтів на криптобіржах для злочинних оборудок.

Під виглядом мобільного оператора шахраї зателефонували запоріжанці, чий чоловік загинув на війні. Зловмисники переконали вдову військового Збройних сил України надати конфіденційну інформацію про її фінансовий номер і на певний час вимкнути телефон. Після чого замовили в оператора мобільного зв’язку послугу відновлення сім-карти.

В такий спосіб шахраї отримали доступ до онлайн-банкінгу жінки. На рахунку вдови було 4 мільйони гривень — матеріальна допомога від держави у зв’язку із загибеллю чоловіка. Ці кошти зловмисники вивели на підконтрольні їм рахунки через зареєстровані на підозрюваних ФОП та електронні облікові записи.

Під час обшуку у трьох фігурантів правоохоронці вилучили комп’ютери, мобільні, банківські та сім-карти. Їм загрожує до 8 років ув’язнення.

У Запорізькій області під колесами авто загинув чоловік: подробиці.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя