ЗСУ виснажили росіян у районі Роботиного на Запоріжжі для прориву першої лінії оборони | Новини Запоріжжя

Найважливіші фронтові події зараз розгортаються на околицях Роботиного в Запорізькій області, південніше якого російські військові ледь утримують позиції.

Про це повідомляється у зведенні естонської розвідки, яке наводить ERR.

Естонські військові припускають, що Сили оборони України змогли прорвати позиції окупаційної армії РФ на передньому краї, тривають бої з військами першого ешелону оборони в районі сіл Новопрокопівка і Вербове. За даними розвідки Естонії, росіяни насилу утримують позиції.

У спробі стабілізувати обстановку ЗС РФ перекинули на цю ділянку частини 76-ї гвардійської десантно-штурмової дивізії з-під Лиману, що у Донецькій області, і штурмову бригаду з Бахмутського напрямку. Ймовірно, ці обставини свідчать про відсутність у росіян оперативних резервів.

Крім того, як наголосили у відомстві, ЗСУ могли достатньою мірою виснажити російські підрозділи, які тримають оборону в Запорізькій області, щоб пробитися через їхні позиції.

Українські війська сформували передумови для тактичного успіху – прориву першого ешелону оборони ЗС РФ, однак ЗСУ буде дуже складно домогтися результатів на оперативному рівні, тобто, перерізати сухопутний коридор до Криму.

Російські окупанти ж продовжують атакувати східніше: на лінії Куп’янськ – Сватове – Кремінна.

Як звільняли Роботине можно дізнатись за посиланням.

Значні руйнування, відсутність мешканців та українські прапори: що відбувається у звільненому Роботиному на Запоріжжі

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя