СБУ повідомила про підозру мешканці Запорізької області, яку окупанти призначили «старостою» села | Новини Запоріжжя

СБУ повідомила про підозру старості села Дунаївка так званої «Александровской сельской администрации Мелитопольского района».

Про це повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація з посиланням на СБУ.

Мешканка Мелітопольського району була призначена окупантами старостою села. На «посаді» вона сприяє діяльності окупаційної влади, бере участь в організації пропагандистських акцій, на яких агітує підтримувати РФ.

Вона впроваджувала російські програми соціально-економічного функціонування підприємств, установ та організацій, що належать до комунальної власності Олександрівської ОТГ, а також примушує підприємців до перереєстрації бізнесу за законодавством РФ.

Також проводила бесіди з педагогами, медичними та соцпрацівниками й примушувала до співпраці з окупаційною владою, використовуючи психологічний тиск.

Окрім цього, збирала інформацію щодо орендарів земельних ділянок та будинків для проведення «націоналізації», ініціювала перейменування вулиць та населених пунктів на назви, пов’язані з комуністичним режимом.

ЇЇ дії кваліфікували за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (Добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади).

Після удару по селу Запорізького району пошкоджено 107 квартир та 33 будинки: люди ще не отримали допомогу, — ФОТО, ВІДЕО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя