ГБР затримало колишнього керівника Запорізького військкомату

ГБР затримало колишнього керівника Запорізького військкомату -

ГБР затримало колишнього керівника Запорізького військкомату — фото: dbr.gov.ua

Співробітники ГБР викрили військкома, який організував схему збагачення для свого оточення та допомагав ховатися від суду кримінальним елементам.

Як повідомили у Державному бюро розслідувань, затриманий – колишній керівник Запорізького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Він організував підвищені військові виплати для наближених осіб та допомагав представникам місцевого злочинного угруповання ухилятися від відповідальності. Чоловік очолює Донецький обласний ТЦК та СП.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

З’ясувалося, що на посаді Запорізького ОТЦК та СП з липня по грудень 2022 року чоловік без законних підстав направив наближених підлеглих до бойової бригади ЗСУ нібито для виконання бойових завдань. Ось тільки ці працівники військкомату перебували у зоні бойових дій за вільним графіком, тобто як у відпустці. Вони не були призначені на посади в бойовому підрозділі, не брали участі в боях і перебували у прифронтовій зоні.

Військком оформив документи про отримання цими військовослужбовцями довідок про безпосередню участь у бойових діях, завдяки яким їм безпідставно нарахували додаткові бойові доплати на загальну суму 981,3 тисячі гривень. А ще один із цих підлеглих надав документи для отримання 700 тисяч гривень грошової допомоги у зв’язку із втратою працездатності внаслідок участі у бойових діях.

Також керівник військкомату влаштовував на роботу до ТЦК та СП представників місцевого криміналітету, щоб допомогти їм ухилитися від судового розгляду з особливо тяжких злочинів. Одному з кримінальних авторитетів він допоміг знятись з військового обліку для безперешкодного виїзду за кордон.

Співробітники ДБР провели обшуки щодо місць роботи та проживання керівника військкомату у Запоріжжі та місті Мирноград Донецької області. Там знайдено докази протиправної діяльності та особисті фото підлеглих, котрі отримували безпідставні виплати під час так званого «несення служби».

ГБР затримало військкома і повідомило його про підозру у перевищенні службових повноважень, скоєних в умовах воєнного стану. Йому загрожує до 12 років.

ГБР затримало колишнього керівника Запорізького військкомату -ГБР затримало колишнього керівника Запорізького військкомату — фото: dbr.gov.ua

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя