РФ перекидає залишки дніпровської води до Бердянська, який страждає від її нестачі

РФ перекидає залишки дніпровської води до Бердянська, який страждає від її нестачі.

РФ перекидає залишки дніпровської води до Бердянська, який страждає від її нестачі. Ілюстративне фото: t.me/mariupolrada

Російські загарбники перекидають у Бердянський район залишки застоялої води з першого б’єфу Каховського магістрального каналу. При цьому окупанти заборонили фермерам та населенню з лівобережної частини Херсонщини підходити до русла каналу та намагатись набирати з нього воду для власних потреб.

Бердянський район страждає від недостачі прісної води. В даний час російські окупанти перекидають залишки дніпровської води із Каховського магістрального каналу, який є найбільшим за обсягом б’єфом, до курортного району. Мешканці Бердянського району скаржаться на погану якість цієї води. Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Працівники Каховського магістрального каналу, які бажають залишитися анонімними, пояснили причину низької якості води. За їхніми словами, до грудня минулого року місцевим мешканцям постачали проточну дніпровську воду. Але зараз в Бердянський район надходять лише залишки стоячої води, яка залишилася в першому б’єфі магістрального каналу.

Фахівці повідомляють, що у цій воді все гниє та розкладається, і після затоплення головної насосної станції каналу неможливо її очистити або оновити. Але незабаром і ця вода закінчиться.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя