РФ хоче захопити Запорізьку, Дніпропетровську та Харківську області: в ДОР прокоментували статтю

РФ хоче захопити Запорізьку, Дніпропетровську та Харківську області: в ДОР прокоментували статтю -

РФ хоче захопити Запорізьку, Дніпропетровську та Харківську області: в ДОР прокоментували статтю — фото: radiosvoboda.org

Днями у німецькому виданні Bild опублікували статтю військового аналітика Юліана Рьопке, в якій повідомлялося про плани Кремля до 2026 року захопити більшу частину Запорізької, Дніпропетровської та Харківської областей, в тому числі, їх обласні центри.

Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук прокоментував цей матеріал. Він зазначив, що Росія і так щодня продовжує обстріли мирних міст, намагається проводити наступальні дії. Російські окупаційні війська з першого дня вторгнення хотіли окупувати всю нашу державу. Але ЗСУ і наші люди не дали захопити Київ, деокупували Херсон, частину Харківської області і продовжують боротьбу за незалежність України.

Голова ДОР переконаний, що стаття у німецькому виданні Bild — це чергова російська ІПСО.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

— Важливо звернути увагу на контекст публікації цієї статті — вона з’явилася у період ключових подій, що стосуються України на міжнародному рівні, таких як голосування щодо початку переговорів вступу до ЄС та обговорення допомоги від Конгресу США. Це вказує на спробу впливу на міжнародну думку щодо підтримки України. Автором матеріалу, який був опублікований — є аналітик, не офіційна особа, що ще більше підкреслює суб’єктивність заяви. Аналітик сумнівної репутації, який «хайпує» саме на темі війни в нашій державі. В статті містяться твердження, які неможливо перевірити, але які чітко направлено на деморалізацію українців та партнерів, покликані спровокувати негативні емоції, тривожність та паніку, — звернув увагу Лукашук.

Росіяни будь-яким чином намагаються розколоти й виснажити українське суспільство. Хочуть реалізувати стратегію «розʼєднуй та володарюй», додав керівник ДОР. Лукашук закликав українців критично ставитися до інформаційних повідомлень та довіряти лише перевіреним джерелам.

— Так, нам зараз важко і непросто, але росія не має можливості продовжувати війну до 2026 року. Окупанти знають, що війна в Україні не завершиться на їхню користь. Також памʼятаємо, що санкції діють. Українці набагато сильніші, ніж думають наші вороги. Ми переможемо в цій війні, — підсумував Лукашук.

Нагадаємо, раніше RADA.zp.ua повідомляв, що Росія має намір продовжувати військові дії в Україні до 2026 року, і за цей час планує захопити більшу частину Запорізької, Дніпропетровської та Харківської областей, в тому числі, їх обласні центри.

Влада РФ розраховує на зниження підтримки України Заходом, а також на імітацію мирних переговорів, щоб ввести світову спільноту в оману щодо «мирних намірів» Росії. Насправді, в Кремлі не планують ніякого перемир’я і розробляють новий середньостроковий план війни в Україні.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя