Ракетний удар по житловому будинку у Запоріжжі: стала відома остаточна кількість жертв терору | Новини Запоріжжя

Вночі 18 жовтня військові російської терористичної армії нанесли 6 ракетних ударів по Запоріжжю. Одна з ракет С-300 поцілили по п’ятиповерховому будинку на проспекті Соборному. Зруйновані квартири в одному з під’їздів з 3-го до 5-го поверху. Вночі 19 жовтня були завершені рятувальні роботи.

Про це повідомляють у Національній поліції Запорізької області.

З-під завалів дістали тіла п’яти загиблих мирних мешканців. Ще п’ятеро жителів будинку отримали травми внаслідок ракетного удару. Їм надають медичну допомогу.

Як уточнили у ДСНС у Запорізькій області, пошукова операція тривала понад 20 годин. Надзвичайники також виявили під завалами переляканого кота, якого звільнили та переданого господареві.

«Робота посилювалася постійними повітряними тривогами. Крім того, була загроза обвалення конструкцій», — йдеться у повідомленні.

Сьогодні рятувальники разом із міською аварійно-рятувальною службою продовжують розбирати аварійні конструкції.

Поліцейські задокументували наслідки збройної агресії РФ та зібрали докази воєнного злочину країни-окупанта. Правова кваліфікація – ч. 1, ч. 2 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», під завалами будинку була 20-річна Діана. Її 23-річний чоловік загинув під час ракетного удару, а його мати у реанімації. Дівчина, на жаль, також загинула.

Внаслідок нічної масованої атаки Запоріжжя також постраждав собор. Ворожим обстрілом зруйнована спортивна база «Динамо».

Одна ворожа ракета вдарила у п’ятиповерховий будинок. Вранці 18 жовтня рятувальники повідомляли, що є загроза обвалення конструкцій цього будинку. Також відомо, що ще дві ракети С-300 вдарили по території промислових об’єктів, ще одна – приватному домоволодінню. Внаслідок ворожого обстрілу постраждали десятки багатоповерхових та приватних будинків, а також навчальні та медичні заклади.

У Запорізькій області російських військових масово селять у будинки людей.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя