Ракетний удар по будинку на проспекті: скільки коштів виділили із міського бюджету Запоріжжя для власників постраждалих квартир | Новини Запоріжжя

В середині жовтня російські військові поцілили ракетою С-300 по п’ятиповерховому будинку на проспекті Соборному, 44. П’ять людей загинуло, стільки ж постраждали. Наразі будинок готують до «консервації», щоб згодом його відновити. Тим часом мешканці 14 зруйнованих і не придатних для життя квартир подали документи на оформлення матеріальної допомоги з міського бюджету.

Про це повідомляють у Запорізькій міській раді.

Власники 14 зруйнованих та непридатних для проживання квартир з листопада щомісячно отримуватимуть по 10 тисяч на родину. Крім того, 9 людей пільгових категорій оформили разову виплату у розмірі 15 тисяч гривень на ремонт. Ці кошти їм виплатять найближчими днями.

Загалом за увесь час власники зруйнованих та пошкоджених квартир отримали допомогу з міського бюджету на загальну суму близько 42 мільйони гривень.  

«Та найголовніше наше завдання — відновити зруйновані будинки. Докладаємо максимум зусиль, щоб люди якнайшвидше повернулися до своїх осель», — написав в.о. міського голови Анатолій Куртєв.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», вночі 18 жовтня ворог завдав 6 ракетних ударів по Запоріжжю. Одна ворожа ракета вдарила у п’ятиповерховий будинок. Вранці 18 жовтня рятувальники повідомляли, що є загроза обвалення конструкцій цього будинку. Рятувальники разом із міською аварійно-рятувальною службою розбирали аварійні конструкції.

Пошукова операція тривала понад 20 годин. Внаслідок ракетного удару загинуло п’ятеро, ще стільки ж людей отримали травми.

Також, внаслідок нічної масованої атаки Запоріжжя пошкоджено філіал української компанії з виробництва текстилю, а також постраждав собор. Ворожим обстрілом зруйнована спортивна база «Динамо». Ще дві ракети С-300 вдарили по території промислових об’єктів, ще одна – приватному домоволодінню. Внаслідок ворожого обстрілу постраждали десятки багатоповерхових та приватних будинків, а також навчальні та медичні заклади.

27 жовтня повідомили, що існує загроза руйнації фасадної стіни у багатоповерховому будинку на проспекті Соборному, 44. Впродовж двох днів фахівці усунули аварійну ситуацію та розібрали частину стіни головного фасаду.

Відбудова зруйнованого будинку у Запоріжжі: фахівці взялись за відновлення всієї електромережі.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя