Не приховував проросійських поглядів: затримали прихильника «російського миру», який готував серію терактів у Запоріжжі | Новини Запоріжжя

Третього учасника агентурної мережі ФСБ затримали у Запоріжжі. На дев’яте травня вони готували серію терактів у Запоріжжі. Їх основними цілями були представники командування Збройних сил України та спецназівці Служби безпеки України.

Про це повідомляють у Службі безпеки України.

Навесні 2023 року мешканець Запоріжжя, який при спілкуванні з оточуючими не приховував своїх проросійських поглядів, потрапив у поле зору російської спецслужби.

За вказівкою кураторів чоловік обладнав у своєму будинку схованку. Під ліжком шестирічної доньки він складав незареєстровану вогнепальну зброю та боєприпаси.

Під час обшуку правоохоронці вилучили: автомат Калашникова зі спорядженими магазинами, три бойові гранати Ф-1 та РГД-5, понад 800 набоїв до стрілецької зброї та дві димові гранати РГД-55МЧ. За наявними даними, цей арсенал фігуранти планували використовувати для вчинення терактів у місті та на передовій.

Зловмиснику повідомлено про підозру. Продовжується розслідування щодо встановлення всіх обставин злочину, у тому числі джерел надходження зброї до рук фігурантів.

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», 9 травня у Запоріжжі затримали двох російських агентів. Фігуранти збирали погодинну інформацію про місця тимчасового базування та маршрути переміщення українських захисників. Згодом СБУ опублікувала розмову російських агентів, які готували теракт у Запоріжжі.

У державній зраді звинувачують народного депутата з Бердянська від «ОПЗЖ».

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя