Професорка Ірина Фаріон вважає незаконним своє звільнення з Львівської політехніки

Професорка Ірина Фаріон вважає незаконним своє звільнення з Львівської політехніки

Професорка Ірина Фаріон вважає незаконним своє звільнення з Львівської політехніки Фото: dsnews

Професорка Ірина Фаріон вважає незаконним своє звільнення з Львівської політехніки. Про це вона написала у своєму Telegram-каналі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

«Звільнення без жодного підпису. Це щось нове у трудовому праві… Все тільки розпочинається, бо кожен фініш — це по суті старт. Готую позов до суду», — заявила професорка.

Вона готує позов до суду.

Професорка Ірина Фаріон вважає незаконним своє звільнення з Львівської політехніки фото 1Професорка Ірина Фаріон вважає незаконним своє звільнення з Львівської політехніки фото 1

Раніше стало відомо, що Львівська політехніка розриває трудовий договір із професоркою Іриною Фаріон.

Служба безпеки України розпочала кримінальне провадження та вже призначила низку експертиз щодо висловлювань і публікацій колишньої депутатки Верховної Ради від «Свободи» та викладачки Національного університету «Львівська політехніка» Ірини Фаріон. 15 листопада міністр освіти та науки Оксен Лісовий повідомив про те, що Національний університет «Львівська політехніка», де Фаріон викладала понад 30 років, ухвалив рішення звільнити її.

Нагадаємо, Ірина Фаріон є доценткою кафедри української мови Інституту гуманітарних та соціальних наук Національного університету «Львівська політехніка» та колишньою народною депутаткою від ВО «Свобода». В інтерв’ю телеведучій Яніні Соколовій 5 листопада вона заявила, що не вважає російськомовних військових ЗСУ українцями й порадила їм називати себе «рускими».

Окрім того, через публікацію Іриною Фаріон листа підтримки студента з Криму його затримала ФСБ. Окупанти викрили хлопця, оскільки Фаріон не приховала його імені у скриншоті листа, а згодом проігнорувала заклики користувачів анонімізувати студента.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя