Продавали фіктивні довідки: повідомлено про підозру медпрацівницям двох лікарень Запоріжжя | Новини Запоріжжя

Злочинну схему видачі фіктивних довідок організувала 53-річна медсестра. До злочинної діяльності вона залучила двох медпрацівниць іншої лікарні, які мали зв’язки із посадовими особами медичних закладів Запоріжжя та медико-соціальної експертної комісії.

Про це повідомляють у Національній поліції Запорізької області.

Фігурантки підшукували «клієнтів» та збирали документи для подальшої передачі «в роботу». Одна відповідала за формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність та документацію про проходження медогляду, а друга — за оформлення груп інвалідності.

Ціна «послуги» варіювалася від кількох сотень гривень до кількох тисяч доларів. Правоохоронці задокументували 4 факти неправомірної вигоди.

Наприкінці грудня поліцейські задокументували отримання організатором злочинної схеми 193 тисяч гривень. Частину суми вона мала передати посадовим особам обласної медико-соціальної експертної комісії.

Під час обшуків за місцями проживання та в кабінетах підозрюваних правоохоронці вилучили гроші у національній та іноземній валюті, мобільні, ноутбуки, документи, печатки та штампи різних лікарів, чорні записи.

Днями фігуранткам повідомили про підозру за ч. 3 ст. 28 «Вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією» та ч. 2 ст. 369-2 «Зловживання впливом» Кримінального кодексу України.

У Шевченківському районі Запоріжжя виявили джерело неприємного запаху

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя