Пошкоджений внаслідок ракетного удару будинок, на центральному проспекті Запоріжжя, готують до запуску опалення | Новини Запоріжжя

У Запоріжжі активно готуються до старту опалювального сезону в житлових будинках й будівлях соціальної сфери. Планують запустити опалення й у чотирьох пошкоджених, внаслідок ракетних ударів, будинках. В тому числі й на проспекті Соборному, 151. Цим будинкам фахівці, що обстежують мережі, проводять ремонтні роботи та перевіряють системи, приділяють особливу увагу.

Про це повідомив Юрій Малашко, начальник Запорізької обласної військової адміністрації.

На початку шостої ранку 6 жовтня минулого року ворожа ракета поцілила по житловому будинку на центральному проспекті міста. Внаслідок удару частина будинку була зруйнована вщент. Наразі фахівці завершують його реставрацію. За словами Юрія Малашка цей будинок встигнуть підключити до мережі. У тій частині, яка менше постраждала від удару ракети С-300 опалення з’явиться після старту опалювального сезону. А в частині будинку, що реставрують, — у грудні.

«Загалом по будинку теплопостачання буде, його встигнуть запустити. Тільки у тій секції, що відновлюється, де зараз добудовується останній поверх, поки що — без опалення», — прокоментував Малашко.

В інших трьох будинках, пошкоджених російськими ракетами, також роботи йдуть відповідно встановлених термінів. Усім підрядникам поставлено завдання: повністю підготувати будинки до опалювального сезону.

Найближчим часом вони мають завершити роботи на системах опалення та встановити батареї у квартирах. Вже 15 жовтня голова Запорізької обласної військової адміністрації планує перевірити, чи впорались виконавці з цією задачею.

Готують стіни до фарбування: у Запоріжжі активізували роботи з відновлення зруйнованих будинків, — ФОТО, ВІДЕО.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя