Зруйновано будинки, фермерське господарство та знищено врожай пшениці: наслідки ворожих обстрілів по Запорізькій області, — ФОТО | Новини Запоріжжя

Військові російської армії завдали авіаційного удару по Оріхову вчора, 24 липня. Внаслідок атак зруйновано будинки місцевих жителів.

Про це повідомляють у Національній поліції Запорізької області.

З артилерії ворог обстріляв Преображенську територіальну громаду. Внаслідок обстрілу спалахнуло поле з пшеницею. Надзвичайники ліквідували займання, запобігши поширенню вогню на більш значну територію. За даними ДСНС у Запорізькій області, загальна площа пожежі становила 1 гектар.

Ворог ударив по фермерському господарству у Новояковлівці Запорізького району. Вибуховою хвилею та уламками снарядів пошкоджено склади та інші будівлі, сільськогосподарську техніку.

Військові російської армії завдали удар по прифронтовому Гуляйполю з артилерії. Уламкові поранення отримала 82-річна місцева мешканка, від отриманих травм вона померла.

За добу правоохоронці зафіксували 21 повідомлення про пошкоджене та зруйноване майно мешканців Запорізької області. Усі військові злочини задокументовані правоохоронцями у рамках частин 1 та 2 статті 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Залишки дніпровської води окупанти перекидають до Бердянська, який страждає від нестачі води.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя