Погрожують подати у розшук та затримувати: в Запорізькій області загарбники змушують чоловіків ставати на військовий облік | Новини Запоріжжя

Самопроголошений голова окупованої частини Запорізької області Євген Балицький підписав «розпорядження» про створення комісії, яка буде вирішувати які фахівці та на яких підприємствах не будуть підлягати призову та мобілізації.

Про це повідомляє «Бердянськ Сьогодні».

Відповідно до «розпорядження» від 28 лютого цього року не будуть підлягати призову та мобілізації керівники, спеціалісти, кваліфіковані робітники та службовці з-поміж громадян РФ, які «работают в органах государственной власти Запорожской области и органах местного самоуправления Запорожской области, а также в организациях, деятельность которых связана с деятельностью указанных органов или которые находятся в сфере их ведения». Перелік буде прийнято додатковим рішенням.

Водночас мешканці Бердянська повідомляють, що чоловіків змушують ставати на облік. Якщо цього не зробити, погрожують оголошенням в розшук та затриманням.

«Довелося оформити паспорт РФ, але разом з ним дали направлення у військкомат, щоб став на облік протягом трьох місяців. Написано, що після цього терміну можуть подати у розшук та затримати», — передає слова бердянця видання.

Сподівалися на численні жертви серед мирного населення: російський агент планував теракт у Запоріжжі, — ФОТО, ВІДЕО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя