Підбиваємо підсумки: кращі книги, котрі варто прочитати сім’ї

Читати може кожний

Книжкові новинки художньої літератури вирізняються різноманітністю тем та сюжетів. Попри загальні негаразди цього року, вони все ж мають неабиякий попит серед читачів. Це ніби свідчить, що якими б прикрощами не винагороджувало нас життя, а все ж таки ми не здаємося і рухаємося далі. Адже доки людина може дозволити собі хліб духовний, доти вона лишається людиною.

Святковий настрій Нового року та Різдва

Популярні книги, котрі зацікавлять кожного, бо всякий знайде тут щось на свій смак. Так, найменшим читачам підійде новорічне видання «Новорічні історії Дісней». Воно допомагає створити святкову атмосферу і по-справжньому поринути в казку. Хто з нас не пам’ятає чарівну магію мультфільмів Волта Діснея?! Вони, безперечно, та класика, котра вплинула вже не на одне покоління глядачів. Дарує новорічний настрій і видання «Книжка під ялинку. Зимова збірка». Це збірка українських казок, оповідань, щедрівок і колядок. Їхня автентичність і особливе звучання дуже точно відтворюють святковий дух. Цю книгу так приємно читати під ялинкою!

Що таке новорічні свята? Це, звісно, сніг, ялинка, усіяна іграшками, приємні клопоти й сподівання дива. А ще – неповторний аромат мандаринок. Саме ці фрукти — справжня окраса новорічного столу. Як тут не згадати видання «Коли сніг пахне мандаринками» — збірку оповідань, яка належить до підліткової літератури. Дуже сподобається малим читачам і книжка «Маламандер», що розповідає про хлопчика, який працює в бюро знахідок одного готелю. Казкові нотки сюжету перемежовані з елементами детективу і, до певної міри, навіть горору. І, безумовно, малюкові дуже сподобається видання «Адвент-календар із завданнями на кожен день грудня. Ялинка». Воно не лише створює святкову атмосферу, допомагає самостійно підготуватися до свят, а й сприяє розвитку мислення.

Серйозні теми життя

Очікувані книги вирізняються глибокими темами. Зокрема, видання «Самотність. Сила людських стосунків» порушує проблему дилеми сучасної людини, що, попри наявність величезної кількості різноманітних гаджетів і соціальних мереж, усе гостріше відчуває власну самотність. Автор переконаний, що відчуття самотності може призвести до хронічної депресії. Саме тому він дає поради, як можна його уникнути. До літератури психологічного напрямку належить і книжка «Взаємодія з ворогом. Як працювати з людьми, які не викликають ні довіри, ні симпатій». Вона навчає, як правильно взаємодіяти в колективі та знаходити компроміс і конструктивну мову навіть із тими колегами та партнерами, які нам антипатичні. Варто зазначити, що кращі книжкові новинки підіймають і досить пікантні теми.

Це стосується, зокрема, видання «Кінчай! Твоє право на задоволення». Воно, безперечно, адресоване дорослій аудиторії. У цій книжці розглядається низка проблем із сексології та тих нюансів, які можуть викликати непорозуміння у стосунках пари. У контексті книжкових новинок 2020 року треба згадати й видання «Ми проти вас» —  продовження книги «Ведмеже місто» Фредеріка Бакмана.

Головні книги 2020 року порушують найгостріші питання. У такому разі, безумовну актуальність має видання «Смертельний ворог. Людство проти мікробів-убивць». У час пандемії та карантину його, напевно, має прочитати кожен.

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя