ЗСУ прорвали першу лінію російської оборони у Запорізькій області: ворог втратив значну частину переваги | Новини Запоріжжя

У Запорізькій області Збройні сили України прорвали першу лінію оборони ворога.

Про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія», бригадний генерал Олександр Тарнавський в інтерв’ю The Guardian.

«У центрі наступу ми завершуємо знищення підрозділів противника, які прикривають відхід російських військ за другий рубіж оборони», — сказав Олександр Тарнавський.

Він зазначив, що ЗСУ перебувають між першою та другою лініями оборони ЗС РФ у Запорізькій області, зокрема українські бійці зміцнюють свій контроль над територіями, які деокупували під час останніх боїв.

Зі слів Тарнавського, російські військові присвятили найбільше часу та ресурсів будівництву першої лінії оборони (60%), тоді як на другу та третю залишили всього по 20%, оскільки не очікували, що українські бійці прорвуть оборону.

Контрнаступ ЗСУ сповільнило мінне вороже поле, проте піхотні сапери змогли розчистити піший штурмовий шлях. Командувач розповів, що в цей час ворог «просто стояв і чекав на українську армію». Проте нині ЗС РФ почали підтягувати свої резерви з Херсона, Лимана та Росії.

«Рано чи пізно у росіян закінчаться всі найкращі солдати. Це дасть нам поштовх атакувати більше і швидше», — наголосив генерал.

Він додав, що ворог втратив значну частину своєї переваги, коли українські бійці прорвали першу лінію, адже «є дуже велика різниця між першою і другою лінією оборони». Зокрема, друга побудована не так якісно, проте має замінування, які розташовані не єдиним оборонним кордоном, а фрагментами.

Війна в Запорізькій області: українські війська продовжують наступ та досягли певного прогресу

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя