Перед псевдовиборами в Енергодарі окупанти проводять фейкові «соцопитування» та намагаються позбутися камер у під’їздах | Новини Запоріжжя

8, 9 та 10 вересня російські загарбники готуються провести так звані вибори на тимчасово окупованих територіях України, в тому числі й в Енергодарі Запорізької області.

Законний мер міста Дмитро Орлов розповів, як наразі відбувається підготовка до фейкового голосування.

За його словами, вже понад тиждень представники так званих виборчих комісій ходять по квартирах енергодарців та дворах житлових будинків, проводячи «соцопитування». Здебільшого мешканці міста намагаються усіляко уникати будь-якого контакту з окупантами та колаборантами: під різними приводами відмовляються відповідати на запитання «опитувань» або просто не відчиняють двері.

Також для того, аби уникнути свідчень про свої злочини, окупаційна «адміністрація» видала розпорядження зняти всі камери відеоспостереження, встановлені у під’їздах будинків, або надати документи на право користування камерами та доступу до них.

Для забезпечення хоч якоїсь явки загарбники планують завезти на окуповані території масовку, а також залучити працівників бюджетної сфери, які залежні від окупаційної влади.

Дмитро Орлов закликає всіх енергодарці за можливості ігнорувати псевдовибори та бути вкрай обережними в ці дні. Зокрема мер радить за можливості обмежити пересування вулицями та громадськими місцями, не відчиняти двері представникам так званих виборчих комісій, не передавати нікому персональні дані, не заповнювати ніяких форм та документів, ігнорувати участь в мітингах та інших агітаційних активностях ворога.

Якщо вам відома будь-яка інформація стосовно псевдовиборів, ви можете повідомити її до офіційного чат-боту ГУР https://t.me/povertaemosvoe_bot.

Нагадаємо, РФ призначила на 10 вересня так звані вибори на тимчасово окупованій частині України. Йдеться про захоплені російськими окупаційними військами території Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей. Дострокове фейкове голосування вже почалося, обирають людей до «парламентів» та «муніципальних рад». ЄС засудив російські псевдовибори на окупованій території Запорізької області.

«Не беріть участі у фарсі»: в окупованих містах Запорізької області поширили листівки з закликом бойкотувати псевдовибори, — ФОТО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя