Одну з вулиць Запоріжжя планують перейменувати на честь загиблих в Бердянську підлітків | Новини Запоріжжя

Одну з вулиць обласного центру планують перейменувати на честь вбитих російськими загарбниками підлітків Тіграна Оганнісяна та Микити Ханганова. Цих підлітків російські загарбники вбили у червні минулого року. Рідним й досі не віддають тіла хлопців.

Про це повідомляє Вікторія Галіціна, начальниця Бердянської міської військової адміністрації.

Щоб вшанувати пам’ять про загиблих хлопців Бердянська міська військова адміністрація, у листопаді 2023 року, звернулась до голови робочої групи з реєстру урбанонімів обласного центру з ініціативою перейменувати одну з вулиць Запоріжжя на їх честь.

На офіційному сайті запорізької міської ради відбулось голосування в ході якого мешканці міста підтримали таку ініціативу.                        

«Пропонується нині існуючу вулицю Лассаля розділити на дві окремі частини та присвоїти їм назву імені Тіграна Оганнісяна та Микити Ханганова, — йдеться у повідомленні Вікторії Галіціної. — Результати голосування запоріжців буде винесено на засідання робочої групи з питань топоніміки, після чого відповідна районна адміністрація Запоріжжя підготує проєкт рішення, який має бути затверджений на сесії міської ради».

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», в тимчасово окупованому Бердянську окупанти вбили двох підлітків. Дмитро Лубинець уповноважений Верховної Ради України з прав людини, повідомив, що за їх даними відбулася позасудова страта двох українських підлітків.

За даними «Медіа ініціативи за права людини», Тигран та Микита були вбиті пострілами снайпера.

У мережі з’явилося, попередньо, останнє відео на якому 16-річний Тигран прощається. За пів години до трагедії мама Тиграна розмовляла із сином телефоном.

Батьки Тиграна, спробували приїхати за ним із Німеччини та вивезти з окупованої території. Але у Таганрозі всю родину підлітка заарештували.

Депутати Європейського парламенту підтримали резолюцію щодо тортур та кримінального переслідування Тиграна Оганісянна та Микиту Ханганова з Бердянська. У резолюції також вимагають,  щоб Росія припинила кримінальний процес проти дітей та дозволить їм виїхати та підконтрольну Україні територію або до третіх країн, де їм буде безпечно.

Вони також закликали Міжнародний комітет Червоного Хреста сприяти безпечному переміщенню школярів.

29 червня мало відбутися прощання з Тиграном та Микитою, яких вбили російські загарбники, але його скасували. Морг, де були тіла підлітків, був під посиленою охороною.

Наприкінці грудня 2023 року стало відомо, що окупаційна влада досі не передала тіла підлітків, щоб рідна могла їх поховати.

У Запорізькій області окупанти шукають інформаторів серед підлітків.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя