Загарбники звозять іноземців до Запорізької області, щоб вони брали участь в псевдовиборах | Новини Запоріжжя

Цієї осені російська окупаційна влада планує знову провести «вибори» на тимчасово окупованих територіях Запорізької області. «Вибори» триватимуть 10 днів, дев’ять з яких — будуть робити побудинковий обхід людей.

Про це повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

Щоб намалювати 110% підтримки російські загарбники не допустять на «вибори» міжнародних спостерігачів. Наразі ворог намагається до 1 вересня примусово паспортизувати всіх місцевих мешканців.  

«Вони «обрізали кисень» всім нашим мешканцям, які залишились на території тимчасово окупованій, обмежили доступ до медицини, виплат пенсій, обігу гривні, отримання гуманітарної допомоги. Ти нічого не можеш зробити без паспорта РФ. Але не дивлячись на все це наші мешканці тримаються, і чинять спротив — не беруть в руки ці паспорти», — сказав Іван Федоров. 

Сьогодні російська окупаційна влада внесла зміни й дозволила голосувати як з українським, так і з російським паспортом. Це звичайне поле для маневрів, вважає Федоров. Каже, що саме таким чином ворог буде малювати відсотки. Крім того, російські загарбники звозять на окуповані території іноземців, які голосуватимуть на «виборах».

«Через той спротив, який чиниться на наших територіях, ворог наразі намагається наситити наше тимчасово окуповане місто Мелітополь, як і інші окуповані міста півдня, іноземним населенням, яке приїжджає з різних куточків РФ за своєю вигодою. Заробітна плата сьогодні на тимчасово окупованій території вищі. Тим хто приїжджає, дозволяють грабувати бізнес, вивозити якесь майно, робити повністю беззаконня на нашій території. Тож, ці мешканці, які не мають жодного відношення до нашого міста, також фейково будуть приймати участь у цьому голосуванні. Цей фейк про вибори — це точно не про демократію, і не про реальну картинку відображення побажань», — сказав Федоров. 

Як раніше повідомляв «Перший Запорізький», окупанти активізувалися в Запорізькій області. Ворог перевіряє документи у мирних жителів та погрожує забирати до катівень, людей з українськими документами.

Окупанти знищують українські паспорти під час перевірки, щоб люди отримували російський документ.

У тимчасово окупованому Бердянську російські загарбники стали ретельно перевіряти школярів та їхніх батьків. Тепер обоє батьків школяра повинні мати російський паспорт. За законами країни-агресорки, якщо дитина не відвідує школу, батьків позбавляють батьківських прав.

На тимчасово окуповані території Запорізької області російська окупаційна влада завозить з РФ лікарів, вчителів та робітників. Їх заманюють високими зарплатами. Водночас місцевим жителям, які пішли на співпрацю із ворогом, окупанти перестають платити заробітні плати.

Погрожують відібрати ліцензію та звільнити: на Запоріжжі хочуть примусово паспортизувати людей до осені.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя