Нова злочинна схема загарбників: на окупованій території Запорізької області проводять «інвентаризацію» земельних ділянок | Новини Запоріжжя

З 22 квітня окупанти запровадили нові «правила» для власників земельних ділянок на тимчасово захопленій частині Запорізької області.

Про це повідомляють місцеві пропагандистські Telegram-канали.

Так, незаконний окупаційний орган «міністерство майнових та земельних відносин» змушує власників землі показати документи, які встановлюють їхнє право на ділянки. Строк — з 22 квітня по 12 червня 2024 року.

Цілями називають «визначення категорії земель та встановлення видів дозволеного використання» і «внесення відомостей до Єдиного державного реєстру нерухомості».

Так званий «міністр майнових та земельних відносин Запорізької області» заявляє, що «інвентаризацію земель Запорізької області» проводять нібито для «виявлення та встановлення власників, отримання документів, аби знати, хто знаходиться на території Запорізької області та має права на землю».

Та, судячи з усього, загарбники шукають земельні ділянки, власники яких виїхали з окупації, аби їх незаконно привласнити по аналогії з нещодавньою «націоналізацією» житла.

«Примітно, що україномовний реєстр містить більше півмільйона рядків. Тому виникає логічне запитання – наскільки реально опрацювати таку кількість документів? Але дуже схоже на те, що такої задачі перед загарбниками і не стоїть.

Основну масу ділянок окупанти бажають просто відібрати в українців і далі вже розпоряджатися на власний розсуд. До речі, підтвердити право власності можливо лише за умови наявності російського громадянства і оригіналів документів», — зазначає Центр національного спротиву.

Раніше повідомлялось, що загарбники та колаборанти масово запроваджують «націоналізацію» житла на тимчасово окупованій території. Також відбирають майно мешканців, які хочуть повернутись на окуповану територію: визнають житло «безхазяйним».

Назад у минуле: окупанти встановили у запорізькому селі пам’ятник Леніну, — ВІДЕО

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя