За вихідні через обстріли окупантів пошкоджено близько 30 будинків Запорізької області | Новини Запоріжжя

13 та 14 січня військові РФ скинули 5 авіабомб на Оріхів і Новоандріївку Запорізької області, запустили 61 безпілотник по Гуляйполю, Роботиному, Полтавці, Левадному, Новодарівці, Чарівному, Малій Токмачці, Затишшю, Малинівці, Червоному, Полтавці та П’ятихатках, здійснили 164 атаки з РСЗВ та артилерії по інших містах і селах області. Обійшлося без жертв серед мирного населення.

Про це повідомляє Національна поліція Запорізької області.

Впродовж двох діб окупанти обстріляли 20 населених пунктів Пологівського та Василівського районів. У Степногірську поліцейські зафіксували влучання артилерійського снаряда по території одного з домоволодінь. У будинку вилетіли шибки, побитий фасад та шифер, пошкоджені господарські будівлі.

Внаслідок обстрілу Гуляйполя частково зруйновані понад 20 приватних і багатоквартирних будинків. Також місцеві жителі повідомили про пошкоджені автотранспорт і сільськогосподарську техніку. В Оріхові в результаті авіаційного удару знищені домівки мешканців, приміщення будинку культури та декілька автомобілів.

За вихідні внаслідок ворожих обстрілів було пошкоджено близько 30 житлових будинків Запорізької області. На місцях ворожих влучань працювали слідчі поліції та СБУ. Всього Правоохоронці зібрали докази воєнних злочинів та відкрили кримінальні провадження. Правова кваліфікація – ч. 1 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Вибух в Мелітополі: Сили опору підірвали окупантів разом з технікою

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя