Безпідставно затримує та катує патріотів: колишній правоохоронець із Запорізької області працює на ворога | Новини Запоріжжя

Після окупації Мелітопольського району колишній правоохоронець добровільно влаштувався до карального органу, створеного загарбниками, та розшукує патріотів України. Колаборант разом із російськими військовими вламуються до будинків мирних мешканців, безпідставно затримують та знущаються над людьми.

Про це повідомляють у Державному бюро розслідувань.

Відповідно до матеріалів справи, фігурант погрожував затриманим застосуванням вогнепальної зброї. Бив цивільних кулаками та ногами. Завдавав удари прикладом автомата по обличчю, тулубу та ногам. Погрожував убити.

Він також незаконно поміщає патріотів України до катівень, де люди зазнають жорстоких тортур із заподіянням фізичного та психологічного тиску.

Підозрюваний і зараз продовжує розшукувати патріотів на тимчасово окупованих територіях регіону.

Фігуранту повідомлено про підозру за фактами колабораційної діяльності, а також у порушенні законів та звичаїв війни у змові з представниками держави-агресорки, згідно з частиною 7 статті 111-1, частиною 2 статті 28, частиною 1 статті 438 Кримінального кодексу України. Підозрюваному загрожує до 15 років позбавлення волі.

Агітували співпрацювати з ворогом та організували псевдореферендум: встановлені особи прихильників «російського миру» із Запорізької області.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя