Мер розповів, чи був шанс втримати Мелітополь на початку вторгнення

Мер розповів, чи був шанс втримати Мелітополь на початку вторгнення.

Мер розповів, чи був шанс втримати Мелітополь на початку вторгнення. Фото: dw.com

Мер тимчачово окупованого Мелітополя Іван Федоров вважає, що треба було підривати мости до міста, але у місцевої влади не було чим це зробити. Він розповів, чи був шанс втримати Мелітополь на початку повномасштабного вторгнення.

Як розповів Федоров під час національного телемарафону новин, аналізуючи все, що відбувалось з 24 лютого 2022 року влада міста б зробила все інакше. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

— Чи був шанс вистояти. Ви знаєте, зворотнім розумом всі ми трохи розумніші і аналізуючи зараз, що би я зробив інакше 24 лютого, то звичайно ми б багато чого зробили інакше. Наприклад, ми би направили абсолютно всі сили, засоби, комунальну техніку, будівельну техніку на будівництво фортифікацій, на руйнування логістичних шляхів ворога», – каже Федоров.

За його словами, тоді цього не робили, тому що, на його думку, «все це керівництво мали взяти на себе військові і командувати в цьому напрямку».

При цьому Федоров розповів, що в перший день в місті зібрали територіальну оборону (близько 450 людей), яка прийняла перший бій з росіянами в 5 кілометрах від Мелітополя і змогла знищити кілька одиниць їх техніки.

Також мер вважає, що треба було підривати мости до міста, але у місцевої влади не було чим це зробити.

— Підірвати нам було нічим їх, але точно мали їх руйнувати, проте на той момент ми цього не зробили, – підсумував він.

Варто зазначити, що Мелітополь був окупований у перші дні повномасштабного вторгення. О п’ятій ранку 24 лютого 2022 року російські загарбники почали бомбити аеродром. Того ж для місцева тероборона прийняла бій у південній частині міста, про що не очікували окупанти і почали розвертатися у бік Мордвинівки за бойовим порядком. Але до ранку 25 лютого так і не зайшли до міста. Однак вже до обіду 25 лютого заїхали в Мелітополь. © https://zp.RADA.zp.ua/ukr/news/sobytyia/a1234129-fedorov-rozpoviv-pro-vimohi-rosijan-u-pershi-dni-okupatsiji-melitopolja

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя