Відправляли мінними полями та цілились у спину: стало відомо, скільки депортованих дійшли на підконтрольну українській владі частину Запорізької області | Новини Запоріжжя

Російська окупаційна влада Запорізької області не приховує, що вони депортували цілими сім’ями українців, які в будь-який спосіб підтримували Україну. За час окупації майже півсотні депортованих загарбниками мешканців регіону дісталися на підконтрольну українській владі територію Запорізької області.  

Про це повідомив Іван Федоров, очільник Запорізької обласної військової адміністрації.

«Дорогою росіяни одним цілили у спину, інших відправляли пішки мінними полями, — написав Федоров. — Скільки мешканців тимчасово окупованих територій так і не дійшли українського блокпоста, дізнаємося після звільнення території. Але Росія і гауляйтери точно не роблять нічого заради людей, які б цинічні заяви не транслювали пропагандисти».

Він також додав, людей, які не згодні з окупаційним режимом, викрадають. Під психологічним тиском та тортурами людей змушують зізнаватися в тому, чого вони не робили. Зокрема, днями у Ростові-на-Дону оголосили вирок трьом мешканцям тимчасово окупованого Мелітополя.

«Ігоря Артеменка, Сергія Бутнара та Олега Зубова звинуватили в шпигунстві та присудили понад 10 років позбавлення волі», — написав очільник Запорізької ОВА.  

Винесли вирок поліцейському-зраднику з Запорізької області: за його наводкою окупанти вилучали зброю

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя