Люди по кілька днів без води та електрики: ситуація на окупованій частині Запорізької області | Новини Запоріжжя

На тимчасово окупованих територіях серйозні проблеми з водо- та електропостачання через брак кваліфікованих кадрів та підрив Каховської ГЕС у червні 2023 року.

Про це повідомив Іван Федоров, міський голова Мелітополя.

Раніше 70% тимчасово окупованих населених пунктів Запорізької області живились питною водою з Каховського водосховища. Після терористичного акту російських загарбників воно перестало існувати і наразі є проблеми з постачанням питної води в села і такі великі населені пункт, як Якимівка, Приазовське, Приморськ та Бердянськ.

«В цих населених пунктах сьогодні є величезна проблема з питною водою, вона подається погодинно, або не подається взагалі по кілька днів», — каже Іван Федоров.

Ще одна проблема — відновлення інфраструктури. Після окупації регіону більша частина фахівців, які знають як швидко після аварійної ситуації відновити, наприклад, електропостачання, виїхали на підконтрольну Україні територію.

«Ті, хто залишились, не мають відповідної кваліфікації та доступу. Тому налагоджування роботи систем після будь-яких аварій займає, не як раніше — години, а дні, інколи тижні. Є населені пункти, які можуть тижнями сидіти без електрики, бо немає кадрів, які б швидко ліквідували аварійну ситуацію», —  кафе Федоров.

Загарбники збільшили кількість камер для стеження за людьми у Бердянську.

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя