Легендарний пес Патрон у Запоріжжі завітав на захід до школярів

Легендарний пес Патрон у Запоріжжі завітав на захід до школярів.

Легендарний пес Патрон у Запоріжжі завітав на захід до школярів. Фото: ukrinform.ua

Вчора, 20 грудня, у Запоріжжі з місцевими дітлахами зустрівся легендарний пес Патрон, який допоміг саперам знищити десятки тисяч ворожих снарядів.

Як повідомили у ГУ ДСНС, пес-сапер відвідав одну зі шкіл Запоріжжя для проведення уроку з протимінної безпеки для дітей. Зараз пес перебуває у тижневому візиті до нашої області.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Пес Патрон отримував світову популярність завдяки навичкам сапера. Маючи вагу близько 5 кілограмів, чотирилапий є невідчутним для більшості вибухових пристроїв. Це дає йому змогу працювати задля безпеки інших.

Повідомляється, що Патрон ще з півторарічного віку працював у цій справі разом із рятувальниками Чернігівської області. Його власником є керівник піротехнічної групи управління ДСНС України у Чернігівській області Михайло Ільєв.

Зараз йому вже 4 роки і він продовжує свою справу вже будучи у статусі офіційного символу Міжнародного координаційного центру з питань гуманітарного розмінування, який сформованого при Міністерстві внутрішніх справ. Крім того, він єдина собака, яка має титул «Пес Доброї Волі» від UNICEF. 

Пес Патрон не єдиний в Україні пес, який виконує таку важливу роботу з розмінування. За словами речниці ДСНС у Чернігівській області Ірини Щукіної, собак все частіше залучають до цієї праці, бо тандем людини і чотирилапого дозволяє отримати кращий результат.

Пес Патрон, за її словами, залюбки завітає до Запорізкої області після деокупації територій і долучиться до розмінування.

У ДСНС України в Запорізькій області зазначили, що з початку повномасштабного вторгнення у результаті необережного поводження з вибухонебезпечними предметами в Україні загинуло п’ятеро дітей; 43 дитини дістали поранення, серед яких двоє – у Запорізькій області.

Легендарний пес Патрон у Запоріжжі завітав на захід до школярів.Легендарний пес Патрон у Запоріжжі завітав на захід до школярів. Фото: t.me/dsns_telegram

Легендарний пес Патрон у Запоріжжі завітав на захід до школярів.Легендарний пес Патрон у Запоріжжі завітав на захід до школярів. Фото: t.me/dsns_telegram

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя