Командир батальйону про ситуацію на Запорізькому напрямку: «Інтенсивність боїв місцями стала більшою» | Новини Запоріжжя

Інтенсивність боїв на Запорізькому напрямку не зменшилась. Окупанти використовують різноманітну техніку, чому сприяє клімат на цій території.

Про це розповів командир 3 батальйону оперативного призначення бригади «Спартан» підполковник Олександр Букатар в ефірі військового телебачення «Армія TV».

«Ситуація на Запорізькому напрямку, як і на всіх ділянках фронту, доволі складна, але ми тримаємось. Я вважаю, що немає таких ділянок фронту, де може бути легко, бо війна — це взагалі-то нелегка справа», — зазначає підполковник.

Він зауважує, що окупанти використовують все можливе озброєння та техніку, від квадроциклів до авіації.

«На нашому напрямку ворог завжди використовував усі можливі види озброєння. Нещодавно у нашій зоні відповідальності з’явився ТОС-1А «Солнцепьок», який вже декілька раз відпрацьовував по нашим позиціям, але невлучно, що не може не радувати. Авіація, КАБи, FPV-дрони тут завжди прогресували, тому можна сказати, що інтенсивність боїв не зменшилась, а місцями стала більшою», — зазначив підполковник Олександр Букатар.

За його словами, ворог використовує різну техніку, адже погода сприяє висиханню доріг та полів. Також окупанти почали активніше використовувати нічні FPV-дрони.

Окрім цього, за словами підполковника, на цьому напрямку загарбники вже встигли провести багато ротацій.

Ворог за підтримки авіації сім разів атакував українські позиції на Оріхівському напрямку

Джерело

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя