Коли варто поміняти батарею в Айфоні?

Десяте покоління iPhone з’явився в продажу в 2017 році. Це перший повністю безрамковий гаджет. Виробник прибрали сканер відбитку пальця, впровадивши Face iD 一 функцію зчитування рис обличчя. Тепер для того щоб розблокувати смартфон та отримати доступ до робочого стола, достатньо лише подивитися на дисплей. Змінився форм-фактор девайсу. Він став вужче, менше, а на задній частині корпусу з’явилося скло. Алюміній залишився на бокових гранях. Головна фішка телефону 一 наявність двух камер. Один модуль ширококутний, другий 一 телеоб’єктив.

Окремо варто виділити новий екран: 5,8 дюймів, має у своєму складі органічні світлодіоди за стандартом OLED. Зображення вирізняється високою контрасністю та глибиною кольору.

Але цей айфон має вразливе місце 一 аккумулятор. Правильна експлуатація АКБ 一 запорука довгої роботи. iPhone оснащений літій-іонною комплектуючою, яка здатна зберігати свою ємність на рівні вісімдесяти відсотків після 500 циклів перезаряду. В середньому за два роки можете втратити тільки 20 відсотків об’єму.

Але, деякі користувачі не замислюються, як правильно заряджати смартфон та чому важливо користуватися тільки оригінальним комплектом зарядного пристрою. На просторах інтернету є сила-силенна порад, як продовжити термін служби батареї. Найбільша проблема, з якою звертаються в сервісний центр AppleFix 一 передчасне зношення запчастини. Одразу обмовимося, це природній стан і рано чи пізно доведеться замінити батарею айфон 10. Але, це може статися як через 4 роки, так і через рік. На подібні неприємні коливання впливає ряд чинників. Про це нижче.

                                   Комплект аксесуарів

Цей пункт більше знадобится прихильникам купувати дешеві кабелі та блочки на китайських сайтах. По-перше, вони виготовлені з неякісних матеріалів, часто рвуться та виходять з ладу. По-друге, не захищають гаджет від перепадів напруги. Це більше стосується блоку живлення. Оригінальний варіант має в своєму складі спеціальну мікросхему, яка реагує на різкий стрибок електроенергії, блокуючи його. В крайньому випадку, може згоріти лише аксесуар, а ось телефон залишиться неушкоджений. Саме тому сертифіковані товари значно дорожче, ніж товар умовного дяді Вані з ринку, де можна придбати з десяток лайтнінгів та ще взяти ноунейм адаптер. Головне, щоб заряджало, інше не важливо. Але, це хибне рішення і від нього страждає перш за все аккумулятор. Тому двічі подумайте, чи варто економити на найважливішому.

                                Потрапляння води

Гадаємо, кожний другий юзер айфону 10 стикався з залиттям гаджету. Десь перевернули склянку з водою, потрапили під дощ або полізли купатися з телефоном. Але ж він захищений від потрапляння води за стандартом iP? Виробник стверджує, що можна занурити телефон у воду на глибину до 50 метрів. Це не стосується солоної води та розбитих гаджетів. Вода потрапить всередину разом з забрудненням та спровокує процес окиснення важливих мікросхем. Першою вийде з ладу АКБ. В гіршому випадку, може вздутися та підірватися. Якщо помітили, що задня частина корпусу збільшилася в розмірах, скляна панель стала відклеюватися, краще не затягувати і звернутися до майстрів сервісу. Спеціаліст проінформує, скільки коштує поміняти батарею в айфоні, проведе детальну діагностику інших запчастин на наявність корозії.

                                                   Правила експлуатації

Існує кілька правил, як правильно заряджати батарею:

  • Не розряджати в 0 та не чекати 100 відсотків.
  • Бажано обмежити використання, якщо девайс підключений до мережі.
  • Відслідковувати стан запчастини. Для цього відкрийте налаштування та відкрийте вкладку акумулятор. Висвітиться її стан у відсотковому співвідношенні. Якщо позначка впала до 80, то варто звернутися до майстрів СЦ для заміни на нову оригінальну.

Айфон 一 розумний пристрій. Він попередить, коли треба від’єднати телефон від мережі, а коли підключити. Тому краще дочекайтеся, коли надійде відповідне повідомлення.

Корисний сайт для мешканців міста Запоріжжя